SÆT GANG I FERTILITETEN MED AKUPUNKTUR

SÆT GANG I FERTILITETEN MED AKUPUNKTUR
6. februar 2020 author

Over hele verden oplever mange at have udfordringer, når det kommer til at få børn. Nedsat fertilitet eller decideret infertilitet kan skyldes mange ting, men hormonforstyrrelser som PCO, nedsat stofskifte og for tidlig overgangsalder er nogle af de største grunde til, at drømmen om et barn kan have lange udsigter.

Hertil kommer den fortvivlelse og stress, som ufrivillig barnløshed ofte medfører. Når man konstant fokuserer og tænker på dén ene ting, kroppen ikke kan give en, så vil det sætte sig som en kæmpe stressfaktor. Og lige netop stress spiller en stor rolle for alle, der gerne vil være forældre, da det er langt sværere at opnå graviditet, hvis kroppen er stresset. Mange barnløse befinder sig derfor i en ond cirkel, som det kan være svært at komme ud af.

Men akupunktur kan hjælpe dig på flere måder. Ved gentagne behandlinger kan du fx opnå en regelmæssig cyklus, sætte gang i ægløsningen og opnå en bedre æg- og sædkvalitet. Derudover kan akupunktur give dig ro og balance i kroppen, mindske stress og øge dit velvære – alle ting, som er vigtige for en kommende graviditet.

Er du allerede i fertilitetsbehandling, kan akupunktur være et rigtig godt supplement til medicinsk og klinisk behandling. Mange læger og fertilitetsklinikker anbefaler, at du supplerer din behandling med akupunktur for at nedsætte risikoen for bivirkninger ved hormonel behandling.