Akupunktur

Akupunktur

Jeg tilbyder et valg af forskellige behandlinger

Akupunkturen er en del af The Traditionel Chinese Medicin (TCM) som består af flere forskellige behandlinger.

Overordnet tager akupunktur udgangspunkt i kroppens ubalancer. Grundtanken med akupunktur er, at det velfungerende menneske er et menneske i energimæssig balance. For at påvirke kroppens energibaner og derved aktivere kroppens selvhelbredelse, er det først nødvendigt at bruge tid på at finde den rigtige kinesiske diagnose.

Når man konsulterer en akupunktør, behandler vi ud fra psykiske og fysiske symptomer. Første konsultation kan tage lidt tid, fordi det er vigtigt at kortlægge så mange symptomer som muligt.

Ofte ser akupunktøren symptomer, der for menig mand opfattes som almindeligheder. Det kan f.eks. være: smertefuld menstruation, mareridt, overgangsaldersymptomer, tynd mave, gentagne forkølelser, maverumlen, prutten, acne, sure opstød, dårlig ånde, ”underlige” negle mm.

Udover det klienter fortæller, bruges mange forskellige metoder for at fastsætte en kinesisk diagnose. Det er lige fra samtale, ansigts-, tunge-, maveskinds-, puls-, irisdiagnose mm. Dette alt sammen for at kortlægge hvilke ubalancer der giver sig til udslag i sygdommen.

Hvis man går til akupunktør med for eksempel dårlig ryg, kan det virke underligt, hvis akupunktøren beder om lov til at se ens tunge, men det er netop udtryk for, at akupunktøren ønsker at få et billede af mennesket for at kunne behandle lidelsen.

Akupunkturbehandlingen består som udgangspunkt i nålebehandling af krop og øre. Men det er langt fra den eneste behandlingsform man kan møde hos en akupunktør med en TCM uddannelse. Der findes:

  • Moxa behandling (se afsnit om moxa)
  • cupping, som er en lille beholder enten i plastik eller glas der sættes fast på huden
  • Aku2000 (se afsnit om aku2000)
  • Skalp-akupunktur hvor det er punkter i hovedbunden, der påvirkes
  • Ømme punkter i pegefingerens mellemrodsknogle
  • Gua sha som betyder ”skrabe varme”. Her bruges en genstand som ligner en spartel til at skrabe huden med
  • Urtemedicin (se afsnittet om urtemedicin)
  • Kostvejledning. Kostvejledning er lidt anderledes i Kinesisk medicin. Her snakker man om, hvilken energi maden har, og derudfra hvad der er mest hensigtsmæssigt for det enkelte individ at holde sig fra, eller fokuserer mere på i hverdagen

Er det noget for dig?

Book tid her