KÆBESPÆNDINGER – SYMPTOMER OG BEHANDLING

KÆBESPÆNDINGER – SYMPTOMER OG BEHANDLING
6. februar 2020 author

For mig at se er kæbespændinger et meget overset problem. En stor del af de gener, ubehag og smerter vi oplever, er forbundet til kæbeområdet. Det skyldes, at mange af kroppens nerveender har forbindelse til eller igennem kæben.
Desuden bevæger vi kæben – og kæbemusklerne – mange tusinde gange hver eneste dag. Hver gang vi spiser, taler, drikker, gaber, smiler og ændrer ansigtsmimik, bruger vi kæben. Derfor er kæbemusklerne også stærke helt af sig selv. Men hvis man (ofte ubevidst) har spændinger i kæben, kan det faktisk udløse en del problemer og ubalancer i kroppen.

Skæve bid, og det at skære tænder, fx om natten, resulterer ofte i kæbespændinger, men det kan også forårsages af stress og traumer. For det meste opdager man ikke selv kæbespændingerne, men kun symptomerne, som bl.a. tæller:
• Smerter i hoved, hals, nakke og skuldre
• Skæv ryg
• Migræne
• Svimmelhed

Hvis du tror, at du måske lider af kæbespændinger, så kontakt Den 5. Årstid med henblik på diagnosticering og behandling. Jeg tager mig god tid til at vurdere, hvilken behandlingsform der vil passe bedst til dig og din situation.