Telefon
40 81 11 18
Adresse
Kastanievej 2, 3480 Fredensborg
Send en besked

Blog

Fodproblemer

Såler med neurostab

Fodproblemer i form af varus, hallux valgus, hulfod, klumpfod, deformitet i storetåen og platfod eller problemer som følge af operationer i og omkring fod og akillessene giver fejlinformation af nervesystemet og giver posturologiske problemer. Her hjælper det ikke at behandle foden mekanisk.  Mange med disse typer fodproblemer vil have gavn af at benytte såler med neurostab i deres sko.

Derfor er aktive såler en god idé

Såler med en neurostab aktiverer fodens muskulatur i stedet for, at foden hviler ved gang som på de traditionelle såler, der sider i skoen ved køb. Det betyder, at der arbejdes med årsagen til fodproblemerne og ikke bare symptomerne.

Fødderne giver hjernen vigtig information i form af, hvordan foden skal placeres, og hvordan vægten på foden skal fordeles. En aktiv sål aktiverer fodens naturlige muskulære arbejde.

Undgå bløde eller stive sko

Fødderne skal arbejde optimalt under gang og bevægelse, så det anbefales ikke at anvende afrundede sko, som du vipper på, eller sko med stor svangstøtte. Alt for bløde sko med luft eller gele i eller meget stive sko som f.eks. vandrestøvler er heller ikke optimale, da foden hviler for meget ved bløde sko, og at impulserne bliver forsinkede ved stive sko. Ingen af delene er den fysiologiske mening med vores fødder.

Mange føler, de har rigtig god glæde af sko, der tillader foden at hvile. Det føles behageligt, og mange oplever, at symptomer ved fodproblemer kan lette eller helt forsvinde.  Det fjerner dog ikke selve årsagen til problemet. Det resulterer i, at symptomet flyttes fra smerter eller ubehag i foden, eller der, hvor symptomerne findes i første omgang, til et andet sted på kroppen, hvor der så i stedet kompenseres for skævhederne. Du kan derved lette smerter og gener i f.eks. fødderne, men vil måske i stedet opleve problemer med ankler, knæ, hofte eller ryg. Faktisk kan det give rigtig mange symptomer i kroppen, som vi ikke umiddelbart tænker skyldes fødderne.

Sålerne med neurostab afhjælper selve problemet. Derved kan det godt tage længere tid, før eventuelle smerter foretager eller helt forsvinder. Det skyldes, at det kan tage tid at udbedre skævheder, forkert fodplacering, osv. Når du oplever sålens virkning, vil symptomerne forsvinde frem for at rykke til et andet sted i kroppen.

Såler designet af Pernille Blak, Den 5. årstid

”Det, som er det helt centrale i de aktive såler, som jeg laver, er, at sålerne indeholder en neurostab, som aktiverer føddernes muskulatur, så vægtfordelingen reguleres på begge fødder.”

Sålerne, der er designet af Pernille Blak, resonerer ved 40 Hz og stimulerer trykreceptorerne under foden. Tykkelsen på sålerne er ikke mere end 2,5 mm, hvilket skyldes, at fødderne skal stimuleres frem for at hvile, som de naturligt gør på en høj sål.

Sålerne bliver designet individuelt, så de passer præcis til dine fødder. Ofte anbefaler Pernille 2 – 3 behandlinger, inden sålen bliver lavet, for at rette de spændinger ud, som kan rettes, inden sålen laves. Det giver den absolut bedste effekt og det bedste resultat på sigt.