Telefon
40 81 11 18
Adresse
Kastanievej 2, 3480 Fredensborg
Send en besked

Om

Et par ord...

Siden jeg var i starten af 20’erne, har jeg gerne ville være akupunktør. På daværende tidspunkt syntes jeg ikke, det var så nemt at finde et godt uddannelsessted. Der fandtes simpelthen ikke særlig mange akupunkturskoler i Danmark. Jeg syntes samtidig, at det var vigtigt med en vestligt orienteret uddannelse, både for at få en forståelse for det etablerede medicinske system, for at få et indblik i diverse sygdomme, men også for at have en etableret/anerkendt uddannelse som folk kan relatere til.

profil
DSC_0239
samtale-sofa
“Kroppens energibalance
bestemmer om dit sind er i balance”

Mere om mig

Siden jeg var i starten af 20’erne, har jeg gerne ville være Akupunktør. På daværende tidspunkt syntes jeg ikke det var så nemt at finde et godt uddannelsessted, der fandtes simpelthen ikke særlig mange akupunkturskoler i Danmark. Jeg syntes samtidig, at det var vigtigt med en vestligt orienteret uddannelse, både for at få en forståelse for det etablerede medicinske system, for at få et indblik i diverse sygdomme, men også for at have en etableret/anerkendt uddannelse som folk kan relatere til.

Jeg har været fysioterapeut siden 1998, hvor jeg har arbejdet både som distrikts fysioterapeut, demens fysioterapeut., ambulant fysioterapeut, almindelig afdelings fysioterapeut, og så har jeg haft en stilling som konsulent. Igennem tiden har jeg også været tillidsrepræsentant for omkring 20 fysioterapeuter.

Fysioterapeut faget er fantastisk, men jeg føler at fysioterapien, sammen med meget andet i den vestlige medicinske verden, har nogle begrænsninger. Efter min mening hænger denne begrænsning sammen med, at vi putter folk i bokse og kasser, det gør vores system meget lidt fleksibelt og to personer med samme diagnose får den samme slags medicin. Akupunkturen eller den kinesiske måde at diagnosticere på er markant anderledes, fordi vi diagnosticerer folk efter de symptomer, som beskrives både kropsligt og psykisk. Det betyder at to mennesker med depression, eller fordøjelsesproblemer kan få to forskellige kinesiske diagnoser og derfor to forskellige behandlingstilbud.

Jeg har ingen ide om, hvor min fascination for akupunkturen oprindelig kommer fra. Gennem min uddannelse som fysioterapeut tænkte jeg ikke meget over akupunktur og havde egentlig ingen planer om at skulle tage en uddannelse mere. Da jeg havde været færdig uddannet et par år og mine frustrationer over de ting som var en begrænsning i fysioterapi faget, begyndte jeg at undersøge muligheden for at læse til akupunktør.

Jeg startede på én skole, men gennem den første del af uddannelsen blev jeg tiltagende mere utilfreds med undervisningsniveauet og de undervisningsmetoder der blev brugt, så jeg skiftede skole efter at have gennemført og bestået den første del af uddannelsen, hvilket jeg er utrolig glad for i dag. Skolen jeg startede på efter 1. år, er godkendt af praktiserende akupunktører (PA), som er vores brancheorganisation. For at blive godkendt af PA kræver det at undervisningen har en vis standart, indeholder et vist antal timer mm. Jeg blev uddannet akupunktør i januar 2004.

I løbet af de sidste år har jeg taget supplerende kurser i Øre akupunktur, abdominal akupuntur, slankning med akupunktur, tungediagnose, aku2000 og urtemedicin (se afsnittet om urtemedicin). Jeg bruger meget ofte øre akupunkur og abdominal akupunktur i mine behandlinger fordi det er en virkelig god måde at underbygge den behandling jeg ellers giver.

Jeg brænder for akupunkturen, og det man kan opnå med det. Samtidig er det en udfordring, hver gang folk træder ind i min klinik. Det at behandle med akupunktur og være en dygtig akupunktør kræver, at man har mod på at blive ved med at dygtiggøre sig. Hver klient er som et stort puslespil, som skal kortlægges, overskues og lægges.