Telefon
40 81 11 18
Adresse
Kastanievej 2, 3480 Fredensborg
Send en besked

Blog

Behandling af skæv ryg
Rygproblemer

Behandling af skæv ryg

En sund og naturlig formet rygsøjle danner et svagt S set fra siden. Nogle danskere lider af skæv ryg i forskellige variationer. De mest udbredte former af skæv ryg er skoliose og kyfose – også kendt som sammenfald – der begge kan være kroniske lidelser med til tider alvorlige konsekvenser for velvære og bevægefunktioner. Akupunktur og myoreflexerapi kan afhjælpe lidelserne og have smertelindrende effekt.

 

Skoliose

Skoliose er kendetegnet ved en S-formet rygsøjle set bagfra. Under normale omstændigheder, vil ryg- og nakkehvirvler syne lige. En skoliose ses til tider i puberteten i forbindelse med vokseværk, og kan ved denne type afhjælpes forholdsvist nemt. Skoliose ses i sværere tilfælde hos voksne med muskulære problematikker.

 

Kyfose

Er ryggen skæv den modsatte vej af skoliosen – som en krumning – er der tale om en kyfose, der i mest almindelig tilstand ses som en pukkelryg. Kyfosen forekommer sædvanligvis som konsekvens af en dårlig eller forkert kropsholdning og ses ofte hos ældre mennesker. Den kan imidlertid også skyldes muskelsvaghed i den øvre del af ryggen, skader på rygraden eller netop skoliosen. Rygradens naturlige krumning giver den optimale støtte til ryg, nakke, skuldre og hoved. En kyfose er en overbelastning, der ofte medfører smerter og gener.

 

Akupunktur og myoreflexterapi

En skæv ryg er i mange tilfælde en kronisk lidelse i form af en deform rygsøjle. Deformiteten kan opstå meget tidligt for eksempel på grund af mælkeintolerance eller som konsekvens af en skade. Uanset årsagen, er muskulaturen omkring rygsøjlen afgørende for problemets størrelse og medfølgende gener eller smerter.

Akupunktur og myoreflexterapi – eller en kombination – vil meget ofte have en positiv virkning på skoliose og kyfose. Behandlingen tilpasses selvfølgelig den eksakte lidelse og de dertilhørende symptomer, og vil derfor være forskelligt tilrettelagt fra person til person.

 

Akupunktur

Behandlingen kan blandt andet bestå af den klassiske nålebehandling, der påvirker kroppens energibaner, og derved aktiverer kroppens selvhelbredende funktion, eller akupunkturformen akunova, der særligt benyttes som smertelindrende behandling. Akunova består af tryk på reflekspunkter i forskellige led i kroppen, der har direkte kontakt til hjernen. Ved tryk på disse punkter, får hjernen besked om at frigive kroppens egne smertelindrede medicin; endorfiner. Endorfiner har samme virkning som morfin, men findes naturligt i kroppen.

 

Myoreflexterapi

Myoreflexterapien går ind og arbejder med musklernes hæftninger og påvirker derved kroppens balance, koordination, muskelstyrke og stressniveau. Behandlingen består af tryk på muskelhæftninger og efterfølgende udspændingsøvelser.

Hos Pernille Blak, Den 5. årstid, benyttes akupunktur og myoreflexterapi som en kombination for en individuel og gavnlig behandling.